Nieuwsberichten & mededelingen

Met regelmaat zullen wij u hier berichten over ontwikkelingen en gerelateerde onderwerpen van onze oplossingen. Heeft u naar aanleiding van deze berichten vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Airflow – Automatische planning

Van alle ingevoerde media kunnen er vanzelfsprekend afspeellijsten worden aangemaakt en deze kunnen handmatig worden ingepland zoals u dat wenst; eenmalig of herhaald.
Sinds kort is het ook mogelijk om afspeellijsten, welke handmatig of automatisch zijn aangemaakt, automatisch te laten plannen.

Stel u geeft een deadline voor het invoeren van media in de database, of het automatisch importeren van video van een NAS of bijvoorbeeld van een Dropbox account met specifieke metadata tags. En u geeft Airflow wekelijks de opdracht om automatisch hiervan een afspeellijst te maken, op basis van door u gedefinieerde voorwaarden, zoals tags, naamgeving en invoer/import datum/tijdstip, dan is Airflow 2021 in staat om deze afspeellijsten voor u geheel automatisch te programmeren, eenmalig of herhaald, op het tijdstip en de dagen die u wenst. Een prachtige nieuwe automatisering mogelijkheid in het toch al zeer uitgebreide aanbod.

Airflow & Audio Processing

Een veelgestelde vraag: wat doet Airflow met audio processing? Tot voor kort was het antwoord kort: niets. In die situatie was het aan de klant om een vorm van audio processing te kiezen buiten de playout om, met losse apparatuur. Dit was vaak een erg kostbare oplossing. We hebben gekeken naar een invulling die wij hier aan konden geven, zonder het wiel opnieuw uit te vinden, aangezien de partijen die hierin gespecialiseerd zijn vaak vele jaren ervaring hebben en uitstekende professionele oplossingen bieden.

Wij hebben een softwarematige audio-API ontwikkeld voor onze Airflow 2021 playout engine, waar we onze video/audio uitgang mee kunnen laten communiceren, en hebben aansluiting gevonden met de audio processing software van Stereo Tool. Dit maakt het mogelijk om out-of-the-box audio processing te laten uitvoeren op dezelfde machine als Airflow. U hebt zowel onze API nodig als ook een licentie van de Stereo Tool software. Op www.stereotool.com vindt u meer informatie over dit prachtige product, tevens van Nederlandse bodem! 

Dropbox import Airflow

Airflow – Dropbox Import

Stel: uw medewerkers, video editors, programmamakers werken thuis, en leveren dagelijks of wekelijks programma’s aan. Voorheen werden die video’s wellicht geupload naar een ftp server in uw organisatie of een andere gedeelde omgeving, of ze werden direct op locatie handmatig toegevoegd aan Airflow. Dit is niet langer noodzakelijk een manuele handeling, althans niet het invoeren van media in Airflow 2021.

Er is nu een voorziening waarbij er automatisch bestanden gedownload kunnen worden uit een Dropbox account naar keus (dit werkt ook op gratis Dropbox accounts). In uw Dropbox account moet u Airflow toegang geven tot uw Dropbox account, en kunt u de map aangeven waar Airflow naar mag kijken. Zowel in de root van deze map maar ook submappen tot één hiërarchische diepte is mogelijk., waarbij de metadata tag ‘dropbox’ en de submap naam als tag worden toegevoegd aan de media samen met datum en tijdstip. Optioneel kunnen video’s worden verwijderd van Dropbox indien de synchronisatie succesvol heeft plaatsgevonden.

Airflow GPU optimalisatie

Airflow – GPU video acceleratie

Het encoderen en decoderen van video is een complexe materie voor de CPU (de standaard processor van een computer). Een GPU (een speciale Graphics Processing Unit) op een grafische kaart doet dit meestal een stuk sneller. Sinds Airflow 2021 maken wij gebruik van optimalisaties om het encoderen en decoderen van video efficiënter te maken via de GPU.

De geleverde Airflow systemen worden standaard voorzien van specifieke Nvidia kaarten om dit process te versnellen en zo de load van een machine te verlichten. Airflow is een “all-in, out-of-de-box’’ oplossing die verschillende taken simultaan verzorgt op één enkele machine; deze optimalisatie is een welkome toevoeging op de steeds krachtiger oplossing.

DSN Online narrowcasting player – HTML ondersteuning

Met ondersteuning van de krachtige Raspberry Pi 4 is het voortaan mogelijk om een webpagina te tonen binnen een playlist event. Deze HTML pagina moet natuurlijk goed leesbaar c.q. toepasbaar zijn voor narrowcasting toepassingen, waarbij het algemeen aangenomen wordt dat de communicatie mede afhankelijk van de toepassing, van een aantal meters afstand goed waarneembaar en leesbaar moet zijn.

1080dots DSN Online

DSN Online gelanceerd

DS Online – Na meer dan 14 jaar trouwe dienst.

Een nieuw platform met nieuwe functionaliteiten in deels dezelfde vertrouwde opzet, het nieuwe DS Online, die wij vanaf heden DSN Online noemen staat live en daar zijn wij enorm trots op! Nieuwe klanten, en stapsgewijs bestaande narrowcasting klanten, kunnen wij migreren naar het nieuwe platform. We hebben afscheid genomen van Modules, en Widgets omarmd. Widgets zijn gemaakt om u te helpen om processen te automatiseren of juist het dagelijkse gebruik nog eenvoudiger te maken. 

Maar ook op het oog kleinere verbeteringen in het CMS hebben in de praktijk grote voordelen.  Zo zijn er nu mogelijkheden om een playlist event meerdere tijdsloten mee te geven, en zijn afbeeldingen te kopiëren, te schalen en uit te snijden, handelingen die voorheen ‘vooraf uploaden’ nodig waren. Multichannel en meerdere template designs zijn nu mogelijk binnen hetzelfde account. Notificaties en een nog beter overzicht van uw kanalen, players en gebruikers om enkele verbeteringen te noemen. DSN Online is geheel opnieuw, vanaf de bodem, ontwikkeld met de nieuwste technologie.